diumenge, 18 de març del 2012

Pa integral de set cereals amb la Thermomix


Fer pa a casa és tan fàcil, ja sigui amb la thermomix, amb una panificadora, la KA o fins i tot a mà.. i queda tan bo i tan tendre...que cada dia fa més mandra anar a comprar-lo.




Aquesta recepta de pa integral de 7 cereals és el que faig més sovint.. però quan m'inspiro en faig d'altres molt més originals i variats...que ja us aniré ensenyant!!!

La recepta és molt senzilla. És la recepta de Nuri Lladó, del seu llibre Thermomix, que us recomano molt molt fervorosament, amb unes petites variacions meves... aquí va:

Ingredients:
50 grams de llavors variades: llavors de carbassa, pipes de girasol, sèsam cru, mill, etc... el que tinguis!!
250 de farina integral
100 de farina de força
10 grams de sal
un pessic de sucre
10 gr de mantega a temperatura ambient
10 gr de llevat premsat fresc
225 gr d'aigua

Posem tota les llavors a la thermomix, i triturem a V.5 durant 10 segons, i ho reservem.
Posem dins la THX la resta d'ingredients i ho triburem V.6 durant 15 segons. 
Sense treure-ho, ho amassem durant 2 minuts a V. Espiga.
Afegim les llavors reservades: 1 minut a V. Espiga.

Agafem la massa i li donem la forma que volem, polvoritzem aigua per sobre i posem escampades per sobre les llavors per decorar, al nostre gust, i ho premem amb la mà perquè s'adhereixi a la massa.
Ho deixem llevar, tapat amb un drap de cuina humit -perquè no s'enganxi-, i protegit de les corrents (sobretot no ho deixeu sota la campana, que sempre hi passa corrent!!).
Quan hagi llevat, ho posem a coure al forn preescalfat a 200 graus, amb un cassó d'aigua dins el forn durant 45 minuts (ull això en el meu forn que és prehistòric... comproveu als 20 minuts com va el vostre forn.. i decidiu quan temps li faltarà...).
Deixeu-ho refredar sobre una reixeta.
Un cop fred, si voleu, el talleu i congeleu a llesques.. si tenir pa fresc durant dies!!!.




Hacer pan en casa es tan fácil, ya sea con la thermomix, con una panificadora, la KA o incluso a mano.. y queda tan bueno y tan tierno...que cada día hace más pereza ir a comprarlo.
Esta receta de pan integral de 7 cereales es el que hago más a menudo.. pero cuando me inspiro en hago otros mucho más originales y variados...que ya os iré enseñando!!!
La receta es muy sencilla. Es la receta de Nuri Lladó, de su libro Thermomix, que os recomiendo muy fervientemente, con unas pequeñas variaciones mías... aquí va:

Ingredientes:
50 gramos de semillas variadas: pipas de calabaza, pipas de girasol, sésamo crudo, mijo, etc... lo que tengas!!
250 de harina integral
100 de harina de fuerza
10 gramos de sal
un pellizco de azúcar
10 gr de mantequilla a temperatura ambiente
10 gr de levadura prensada fresca
225 gr de agua

Ponemos toda las entonces a la thermomix, y trituramos a V.5 durante 10 segundos, y lo reservamos.
Ponemos dentro de la THX el resto de ingredientes y lo trituramos V.6 durante 15 segundos.
Sin sacarlo, lo amasamos durante 2 minutos a V. Espiga.
Añadimos las semillas reservadas: 1 minuto a V. Espiga.

Cogemos la masa y le damos la forma que queremos, pulverizamos agua por encima y ponemos las semillas por encima para decorar, a nuestro gusto, y lo apretamos con la mano para que se adhiera a la
masa.
Lo dejamos crecer, tapado con un paño de cocina húmedo -para que no se enganche-, y protegido de las corrientes (sobre todo no lo dejéis bajo la campana, que siempre pasa corriente!!).
Cuando haya crecido, lo ponemos a cocer al horno precalentado a 200 grados, con un cazo de agua dentro del horno, durante 45 minutos (ojo esto en mi horno que es prehistórico... comprobad a los 20 minutos como va vuestro horno.. y decidís cuando tiempo le falta...).
Dejadlo enfriar sobre una rejilla.
Una vez frío, si queréis, lo cortáis y congeláis a rebanadas.. así tendréis pan fresco durante días!!!.

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